Over ons

Onze geschiedenis
Van Dam Shipping is een echt familiebedrijf. Jan van Dam groeide al op in een binnenvaart familie en voer zelf op zijn 21e als kapitein op een binnenvaarttanker. Anders dan zijn voorgangers maakte hij in 1990 een carri̬re switch naar de zeevaart. Toen in 2006 Р2008 een flinke groei zorgde voor de aankoop van acht nieuwbouwschepen maakte hij vervolgens de overstap van kapitein naar reder.

Zo is al vijf generaties lang de passie voor de scheepvaart. Je zou haast kunnen zeggen dat het in de genen zit; een passie voor onze eigen vloot, voor de techniek, voor onze eigen mensen en bovenal voor de duurzame toekomst van de scheepvaart.

Eigen vloot
Onze acht moderne vrachtschepen varen voornamelijk in Noord-West Europa. Onze specialisatie ligt bij onze zes schepen die geschikt zijn voor het Saimaakanaal in Finland. Daarnaast dragen wij de grootste zorg voor het verminderen van de emissie tijdens alle vaarbewegingen van onze schepen.

Onze mensen
Misschien wel de grootste waarde hechten wij aan onze mensen. Investeren in hun veiligheid, gezondheid en werkplezier staat daarbij centraal. We zijn dan ook trots op dat we varen met ruim 120 vaste bemanningsleden. Zij kennen de schepen, kennen ons, onze partners en andersom. Zo kunnen we allemaal op elkaar rekenen.

Duurzame toekomst voor de scheepvaart
De scheepvaartindustrie zit in transitie. Met de ervaring van vorige generaties en de ontwikkelingen in de afgelopen tientallen jaren hebben wij gezien hoe belangrijk het is om voorop te lopen in die transitie. Duurzaamheid is daardoor al heel erg lang onderdeel van onze bedrijfsvoering. We werken samen met onze partners om hun vergroening te realiseren, kijken kritisch naar ons eigen aandeel en werken samen met innovatieve partijen en projecten om als koploper onderdeel te zijn van de duurzame toekomst.